Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/09/2021
Κράκερ Super Foods χωρίς γλουτένη | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 01/09/2021

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. λιναρόσπορος ωμός

½ φλ. σπόρους chia

½ φλ. κολοκυθόσπορος

½ σουσάμι & μαυροσίσαμο

¼ φλ. κινόα

λίγο ανθό αλατιού

1 φλ. νερό

Για το σερβίρισμα

φρέσκο τυρί κρέμα light ΑRLA

κόκκινα φρούτα

μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι ωμά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βάζουμε στον πολυκόπτη 2 κ.σ. από τον λιναρόσπορο.

Τον αλέθουμε όσο πιο λεπτό γίνεται.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλεσμένο λιναρόσπορο και ολόκληρο, chia, κολοκυθόσπορο, σουσάμι και μαυροσίσαμο, κινόα και μια πρέζα αλάτι.

Περιχύνουμε τα υλικά με 1 φλ νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μείγμα για κράκερ να σταθεί για 20’.

Μετά από 20’ το μείγμα μοιάζει κολλώδες. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε τα κράκερ για 20’. Όσο ακόμα είναι μαλακό το μείγμα το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε τα κράκερ σε επιθυμητά κομμάτια μικρά ή μεγάλα. Αναποδογυρίζουμε τα κράκερ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ επιπλέον λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε τα κράκερ να κρυώσουν τελείως και τα συντηρούμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.

Σερβίρουμε τα κράκερ με φρέσκο τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

https://www.argiro.gr/recipe/kraker/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ