Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/09/2021
Vegan Λαχματζούν | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 01/09/2021

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ασπρομανίταρα (φρέσκα ψιλοκομμένα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο

4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ψητή πιπεριά

2 κ.σ. hummus με καραμελωμένα κρεμμύδια IFANTIS

1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

3 μεγάλες αραβικές πίτες

 

Για το σερβίρισμα

λίγο μπούκοβο

λίγο μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στον πολυκόπτη, με διακοπτόμενη κίνηση. Προσοχή να μην λιώσουν.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφού κάψει καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Δεν ανακατεύουμε τα μανιτάρια τα αφήνουμε να ψηθούν και να στεγνώσουν.

Αφήνουμε για 5’ τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3’ να μαραθεί το κρεμμύδι να γίνει διάφανο

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ σοτάρουμε για 1’ τρίβοντας τον πελτέ στη βάση του τηγανιού.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και αφού στεγνώσει η γέμιση μανιταριών αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Απλώνουμε μια αραβική πίτα σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε λεπτή στρώση γέμιση μανιταριών.

Πασπαλίζουμε μαϊντανό και ψιλοκομμένη πιπεριά.

Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 10’.

Σερβίρουμε τα λαχματζούν με χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια και τέταρτα λεμονιού.

Γαρνίρουμε με πάπρικα και λίγο μαϊντανό.

Διπλώνουμε το λαχματζούν στη μέση και τα απολαμβάνουμε ζεστά η σε θερμοκρασία δωματίου.

 

https://www.argiro.gr/recipe/lachmatzoun-vegan/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ