Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 03/09/2021
Σαλάτα με ψητά ροδάκινα & μπλε τυρί | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 03/09/2021

ΥΛΙΚΑ

 

3 ροδάκινα

100 γρ. ρόκα τρυφερή

20 γρ. φουντούκια

20 γρ. καρύδια

20 γρ. κολοκυθόσπορο

50 γρ. μπλε τυρί Δανίας σε φέτες CASTELLO

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.γ. μέλι

⅓ φλ. ελαιόλαδο

¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι

λίγο ανθό αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρέσκα ροδάκινα, τα κόβουμε σε τέταρτα.

Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε λίγο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι, τον ανθό αλατιού, την κρέμα βαλσαμικού σύκο ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ροδάκινα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τα καρύδια να ζεσταθούν για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε την ρόκα σε μια ανοιχτή πιατέλα.

Βάζουμε το μπλε τυρί στη σαλάτα.

Τοποθετούμε τα ψημένα ροδάκινα ολόγυρα στην σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού σύκο.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-me-rodakina-psita/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ