Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/09/2021
Σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 06/09/2021

ΥΛΙΚΑ

Για το σολομό & τις φακές

 

2 φιλέτα φρέσκο σολομό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 βούτυρο LURPAK LIGHT

2 καρότα

1 κρεμμύδι

1 κλωνάρι σέλερι

1 σκ. σκόρδο

1 καυτερή πιπέρια

1 κ.γ. κόλιανδρο αποξηραμένο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάστα κάρυ

αλάτι - πιπέρι

2½ φλ. φακές

250 γρ. φρέσκα φασολάκια

1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια

μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σάλτσα

⅓ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

λίγες σταγόνες κόκκινο ξύδι

λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3′-4′.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.

Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5′-7′.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′.

Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6′-7 ´ συνολικά.

Για την βινεγκρέτ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη πικάντικη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.

Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες – κομματάκια σολομού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

https://www.argiro.gr/recipe/solomos-me-pikantikes-fakes-kai-fasolakia-to-proino-15-05-14/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ