Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/09/2021
Στραπατσάδα με χοιρινό | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 07/09/2021

ΥΛΙΚΑ

4 ώριμες & σφιχτές τομάτες

6 αυγά

¼ κούπας ελαιόλαδο

100 γρ. fouantre spalla di cotto IFANTIS

½ κούπας τρίμματα φέτας

αλάτι

πιπέρι

 

 

Για το σερβίρισμα

φρέσκο ψωμί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα αποφλοιώνουμε τις ντομάτες περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στη τομάτα, σαν να την ξυρίζουμε χωρίς να την κόβουμε, έτσι βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την τομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Για να φτιάξουμε τη στραπατσάδα, κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.Περιχύνουμε τις τομάτες με το μείγμα των αυγών.Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε τη στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.

Σερβίρουμε με fouantre spalla di cotto, φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/strapatsada-kagianas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ