Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/09/2021
Κέικ "σαν χωριάτικη" με κρούστα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 09/09/2021

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ντοματίνια μακρόστενα

ανθός αλατιού

100 γρ. φέτα σκληρή ώριμη

3 κ.σ. ελιές ροδέλα

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

1-2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

6 παξιμαδάκια ντακάκια αλεσμένα

λίγο βoύτυρο LURPAK (για το σκεύος)

Για την κρούστα

1½ φλ. νιφάδες βρώμης

4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη

3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα αλεσμένο

¾ φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

125 γρ. βoύτυρο LURPAK

πράσινη ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τα βάζουμε σε μπολ για το κέικ αλμυρό με τραγανή κρούστα, αλατίζουμε με ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και την κρέμα βαλσαμικού.

Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψάκι, τετράγωνο (24×24εκ. ή κοντινό μέγεθος).

Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.

Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας, τις ελιές ροδέλα και την φρέσκια ρίγανη.

Ετοιμάζουμε την κρούστα.

Για την τραγανή κρούστα

Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, το σκληρό τυρί Δανίας, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης.

Αλατίζουμε κατά βούληση, τρίβουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά.

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.

Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη κι ενωμένη σε μπάλες. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε κομματάκια πάνω στις τομάτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η τομάτα να κοχλάζει.

Σερβίρουμε με κουτάλι με μπόλικη πράσινη σαλάτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/keik-almuro-tragani-krousta-ntomatinia-feta-kai-parmezana/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ