Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/09/2021
Σαλάτα με σολομό, αβοκάντο και αυγό | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 14/09/2021

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες καπνιστό σολομό (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)

2 καρδιές μαρουλιού

100 γρ. baby ρόκα

λίγα φύλλα άνηθου

λίγες φύτρες

1 μικρό αγγούρι χωρίς σπόρους (με τη φλούδα του)

1 καρότο τρυφερό

1 καυτερή φρέσκια πιπεριά (ψιλοκομμένη)

1 αβοκάντο (κομμένο σε φέτες)

4 ραπανάκια (κομμένα σε φέτες)

4 βραστά μελάτα αυγά

 

Για τη σως

⅓ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 κ.σ. επιδόρπιο γάλακτος Protein ARLA

αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και αυγό, χρησιμοποιούμε το πίλερ και κόβουμε το αγγούρι σε κάθετες λωρίδες σαν ταλιατέλες.

Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ξίδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το αβοκάντο, καθώς και τα βότανα.

Γαρνίρουμε με τα μελάτα αυγά, το τυρί, τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με τη σως. Για τη σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.

https://www.argiro.gr/recipe/salata-solomo-avokanto-kai-avgo/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ