Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/09/2021
Μεθυσμένα κριτσίνια με τυρί | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 15/09/2021

Για τα κριτσίνια

 

100 γρ. λευκό ξηρό κρασί

100 γρ. καλαμποκέλαιο

50γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ.γ. αλάτι

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για την επικάλυψη

 

1 φλ. ανάμεικτους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο κτλ.)

1 φλ. σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κριτσίνια

Σε μπολ βάζουμε το κρασί, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με το κουτάλι. Προσθέτουμε το τυρί και σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κουτάλι να διαλύεται. Όταν μαζευτεί σε μπάλα είναι έτοιμο. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή όπως του μελομακάρονου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς °C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Πλάθουμε κομμάτια ζύμης των 20 γραμμαρίων σε λεπτά κριτσίνια. Κόβουμε σε μήκος 10 εκατοστών.  Ανακατεύουμε σπόρους και σουσάμι. Τους αραδιάζουμε στον πάγκο. Κυλάμε κάθε κριτσίνι πάνω στους σπόρους πιέζοντας απαλά να κολλήσουν στην επιφάνεια. Αραδιάζουμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απαλά για 20′ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/methusmena-poluspora-kritsinia-me-ntip-giaourtiou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ