Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/09/2021
Κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά και βότανα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 20/09/2021

ΥΛΙΚΑ

12 μέτρια κολοκυθάκια

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. φρυγανιά

250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light ARLA

250 γρ. φέτα (τρίμματα)

150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

100 γρ. καρύδια

4 ντοματίνια ψιλοκομμένα

¼ φλ. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθάκια γεμιστά.

Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τη φέτα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Χαράζουμε ελαφρά μία σχισμή κατά μήκος των κολοκυθιών (να γίνουν σαν βαρκούλες). Γεμίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση. Βάζουμε από πάνω το σκληρό τυρί και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 °C για 25-30 λεπτά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kolokuthakia-gemista-me-turi-kai-murodika/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ