Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/09/2021
Κόμπλερ με φρούτα και σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 20/09/2021

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο LURPAK LIGHT

125 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρεζα αλάτι

250 γρ. γάλα

 

Για τη γέμιση

2 ροδάκινα

3 βανίλιες

1 φλ. κόκκινα φρούτα

150 γρ. ζάχαρη καρύδας

1 πρέζα κανέλας

 

Για το σερβίρισμα

ξύσμα σοκολάτας

παγωτό βανίλια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζουμερό κέικ cobbler πρώτα θα φτιάξουμε την γέμιση με τα φρούτα

Καθαρίζουμε τα φρούτα αφαιρούμε τα κουκούτσια και την φλούδα από τα ροδάκινα.

Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες (ροδάκινο στα 8, βανίλιες στα 6, και κόκκινα φρούτα).

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να κατεβάσουν τα ζουμάκια τους και να γίνει σαν σιρόπι ο χυμός τους.

Ιδανικά θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 32x22 εκ.

Βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια στο σκεύος που θα ψήσουμε. Το βάζουμε σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα να λιώσει για λίγα λεπτά.

Ωστόσο φτιάχνουμε το γρήγορο ζουμερό κέικ.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το γάλα και απαλά ανακατεύουμε να βραχούν τα στερεά υλικά. Μην ανακατέψετε πολύ. Δεν χρειάζεται μίξερ μόνο απλό ανακάτεμα.

Το μείγμα είναι αραιό μην βάλετε άλλο αλεύρι.

Με προσοχή βγάζουμε το καυτό ταψί με το βούτυρο από το φούρνο.

Ρίχνουμε το υγρό κέικ στη βάση του ταψιού,κατά μήκος στο κέντρο του.

Δεν ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το υγρό κέικ.

Κατά μήκος στο κέντρο βάζουμε τα ζεστά φρούτα. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα

Δεν ανακατεύουμε τις στρώσεις.

Κατευθείαν βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40’ μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να καλύψει ολόγυρα τη γέμιση φρούτων. Το κέικ θα παραμείνει ζουμερό στην καρδιά του.

Το ζουμερό κέικ cobbler σερβίρεται ζεστό όπως βγαίνει από το φούρνο δεν κόβεται σε κομμάτι.

Το σερβίρουμε με κουτάλα σε βαθύ μπολ με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Όταν κρυώσει είναι το ίδιο απολαυστικό σε γεύση αλλά λιγότερο ζουμερό.

https://www.argiro.gr/recipe/keik-cobbler/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ