Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/09/2021
Μπιφτέκια super food με πουρέ λαχανικών | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 20/09/2021

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά

½ ντομάτα τριμμένη

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

1 κολοκύθι τρυφερό τριμμένο

1 πιπεριά κόκκινη & κίτρινη τριμμένη

2 κ.σ. νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα από ψωμί χωρίς γλουτένη ή βρασμένο φαγόπυρο ή βρασμένη κινόα)

2κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό & φρέσκο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

 

Για τον πουρέ λαχανικών

4 μεγάλες πατάτες

2 μεγάλα καρότα

1 κρεμμύδι

1 κολοκύθι

1 κομμάτι σέλερι

1 φλ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK LIGHT

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις νιφάδες, την κρέμα βαλσαμικού και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄.Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά.

Για τον πουρέ λαχανικών

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά για τον πουρέ λαχανικών. Τα βράζουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αλέθουμε όσο ακόμα είναι καυτά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο για 2΄, μέχρι να μυρίζει έντονα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το γάλα. Τα ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpiftekia-super-food-me-laxanika-kai-poure-laxanikon/

 

https://www.argiro.gr/recipe/poures-laxanikon/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ