ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό μαγιά σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. γάλα
1 κ.γ. βούτυρο LURPAK
250 γρ. SAMSOE ARLA
λίγο λάδι για το μπολ
διάλυμα αβγού για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά.
Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να κάψουν απλά να είναι χλιαρά. Η θερμοκρασία των υλικών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40°C.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
Προσθέτουμε το τυρί και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη.Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ.
Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 50 γρ. Πλάθουμε σφαιρικά τα ψωμάκια, βάζουμε ένα κομμάτι τυρί μέσα κι ακουμπάμε σε ταψάκι με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20-30’ να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με διάλυμα αβγού για να γυαλίσουν ή τα αφήνουμε σκέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί στην επιφάνεια για λιώσει με την ζέστη του φούρνου. Απολαύστε τα ζεστά.