Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/09/2021
Μοσχαρίσιο συκώτι γιαχνί | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 22/09/2021

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε λωρίδες)

2 πιπεριές κόκκινες (κομμένες σε λωρίδες)

1 κιλό φρέσκιες ντομάτες (τριμμένες)

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

½ κ.γ. ρίγανη

1 φλ. τρίμματα φέτας

λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

πιλάφι έτοιμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το συκώτι γιαχνί, κόβουμε πρώτα σε φαρδιές λωρίδες το συκώτι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε πλασωτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το συκώτι για 3΄-4΄, να αλλάξει χρώμα. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές, να μαραθούν, για 2΄-3΄. Σβήνουμε µε το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το συκώτι, καθώς και ό,τι υγρά έχει αποβάλει στην πιατέλα, και βράζουμε για 15΄-20΄. Αλατοπιπερώνουµε προς το τέλος του βρασμού. Ρίχνουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τη φέτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε το σκεύος για 2΄να δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε µε πιλάφι.

https://www.argiro.gr/recipe/mosxarisio-sukoti-giaxni-me-piperies-kai-feta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ