Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/09/2021
Μπριός γεμιστά με σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 23/09/2021

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκι

⅓ κ.γ. αλάτι

1½ κ.γ. μαγιά ξερή

60 γρ. ζάχαρη

130 γρ. βούτυρο LURPAK (λιωμένο)

50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

5 αυγά

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

λίγο βούτυρο για τις φόρμες

Για το διάλυμα αυγού:

1 κρόκο αυγού

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα γλυκά μπριός. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Μέσα στο βούτυρο, που πλέον είναι χλιαρό. προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, και όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, βούτυρο, αυγά, κρέμα. Τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη (για 2 λεπτά).

Δυναμώνουμε το μίξερ, και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου γίνει η ζύμη απαλή και ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, με τις ενώσεις προς τα κάτω.

Τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου να διπλασιαστεί.

Πιάνουμε τη ζύμη με βουτυρωμένα χέρια και την ξεφουσκώνουμε στον πάγκο.

Κρατάμε στην άκρη 150 γρ. ζύμης και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες όμοιες. Βουτυρώνουμε φορμάκια ατομικά για μπριός ή μίας χρήσεως.

Πιάνουμε στα χέρια μας κάθε μπαλάκι ζύμης, και το πλαταίνουμε ανάμεσα στις παλάμες.  Ακουμπάμε στο κέντρο ένα καρέ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας. Κλείνουμε σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη σοκολάτα.

Τοποθετούμε την μπαλίτσα μπριός στη λαδωμένη θήκη με την ένωση προς τα κάτω. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 12 μικρές μπαλίτσες. Αλείφουμε τα γεμιστά μπριός με διάλυμα αυγού στην κορυφή, κάνουμε δαχτυλιά στο κέντρο τους,  και ακουμπάμε πάνω σε κάθε μπριός από μία μπαλίτσα ζύμης. Αλείφουμε ξανά με το διάλυμα αυγού. Αφήνουμε τα μπριός σε ζεστό σημείο για 30΄να διπλασιαστούν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για περίπου 20΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mprios-gemista-me-sokolata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ