Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 27/09/2021
Spring rolls φούρνου με δροσερό ντιπ

SPRING ROLLS ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΙΠ

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο

1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

4 φρέσκα κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκι

λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 φλ. φύτρες φασολιών ή άλλες φύτρες (προαιρετικά)

2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

100 γρ. ψιλά noodles ρυζιού

20 φύλλα για spring rolls (φύλλα ρυζιού)

 

Για το δροσερό ντιπ

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

φρέσκο κόλιανδρο

χυμό & ξύσμα από 1 λάϊμ

2 κ.σ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα spring rolls

Βάζουμε τα νουντλς σε μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε μέγεθος 3-4 εκ. για τα spring rolls μας.

Ζεσταίνουμε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του γουόκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και  το λάχανο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα νουντλς, τις φύτρες, το λευκό ξίδι βαλσαμικό και τη σόγια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν.

Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού και παίρνουμε ένα ένα φύλλο τοποθετώντας το διαγώνια, δηλαδή όπως είναι τετράγωνο η μια γωνία γυρισμένη προς εμάς. Ακουμπάμε επάνω γέμιση κατά μήκος. Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό.

Το τυλίγουμε μέχρι την κάτω γωνία. Σε αυτό το στάδιο τα διατηρούμε για 1 μέρα στο ψυγείο ή αρκετό καιρό στην κατάψυξη. Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα ανοιξιάτικα ρολά.

Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 με 220 °C για 10’ μέχρι να ροδίσουν.

Για το δροσερό ντιπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τα spring roll φούρνου.

https://www.argiro.gr/recipe/spring-rolls-me-saltsa-glykias-piperias/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ