Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/09/2021
Τραχανάς με φέτα & ξεροτηγάνιση

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΙΣΗ

 

ΥΛΙΚΑ

2 ½ φλ. νερό

1 φλ. τραχανά ξινό

50 γρ. βούτυρο LURPAK

100 γρ. φέτα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγο μπούκοβο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή  κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. 

Προσθέτουμε τον τραχανά κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15’ να «σκάσει». 

Βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά. 

Ρίχνουμε μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι. 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7-8΄σε μέτρια φωτιά. 

Σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. 

Ρίχνουμε καυτή την ξεροτηγάνιση μέσα στον τραχανά και ανακατεύουμε 

Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο. 

https://www.argiro.gr/recipe/lefkos-trachanas-me-feta/

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ