Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/09/2021
Cacio e pepe

CACIO E PEPE

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σπαγγέτι

λίγο αλάτι

1 κ.γ. χοντροαλεσμένο πιπέρι

100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

25 γρ. βούτυρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. 

Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο πιπέρι. 

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πιπέρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1’. 

Προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το πιπέρι. 

Αφήνουμε να πάρει βράση. 

Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό και το πιπέρι. 

Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο  κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να αποβάλουν το άμυλο τους για 1 ½ με 2’. 

Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα. 

Προσθέτουμε μισή κουτάλα νερό βραστό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  Ανακατεύουμε να κρεμώσει το τυρί. 

Όλο μαζί το ρίχνουμε στα ζυμαρικά στο τηγάνι. 

Με τσιμπίδα κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού. 

Σε αυτή τη φάση γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί κρεμώδης σάλτσα τυριού. 

Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα πιπέρι. 

https://www.argiro.gr/recipe/cacio-e-pepe/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ