Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/09/2021
Αλμυρό κέικ μπρόκολο | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 30/09/2021

ΥΛΙΚΑ

1 ¼ φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 φλ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

300 γρ. μπρόκολο (μόνο φούντες-πολύ ψιλοκομμένο)

2 αυγά

50 γρ. βούτυρο LURPAK

1 ¼ φλ. ξινόγαλο

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ με μπρόκολο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Ζεματάμε το μπρόκολο για 5΄σε βραστό νερό και το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και καλά στραγγισμένο μπρόκολο.Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος μόνο.Σε μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το πιπέρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε καλά να ντυθούν τα υλικά με αλεύρι.Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το βούτυρο και το ξινόγαλο. Τα χτυπάμε με σύρμα ώστε να ενωθεί καλά ο χυλός. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά και την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι - λεμόνι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι λίγο περίεργη και κολλώδης.Την αδειάζουμε στη φόρμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σουσάμι.Ψήνουμε για 45΄περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνετε 15΄στη φόρμα ώστε να σταθεροποιηθεί και έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα για να μη νοτίσει.

https://www.argiro.gr/recipe/keik-almiro-me-giaourti-kai-mprokolo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ