Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/09/2021
New York cheesecake | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 30/09/2021

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

40 γρ. βούτυρο μαλακό

200 γρ. sour cream (ή στραγγιστό γιαούρτι)

1 κ.σ. κορν φλάουρ

½ κ.γ. υγρή βανίλια

½ κ.γ. χυμό λεμονιού

120 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κρόκο αβγού

Για τη βάση με μπισκότα

150 γρ. μπισκότα digestive

50 γρ. αλεσμένο καρύδι

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αυθεντικό New York τσίζκεικ, είναι πολύ σημαντικό όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδιαίτερα το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα πρέπει να τα αφήσετε να μαλακώσουν καλά.

 

Για τη φόρμα

  • Βουτυρώνουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση 20 εκατ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα 22 εκατ. αλλά θα βγει πιο χαμηλό το τσίζκεικ φούρνου.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας και στα πλαϊνά.
  • Ντύνουμε όλη τη φόρμα εξωτερικά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γιατί θα ψήσουμε το τσίζκεικ σε μπεν μαρί φούρνου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Για τη βάση μπισκότου

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθεί 2-3’.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι μέχρι να βουτυρωθεί καλά όλο το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Με το χέρι ή με κουτάλι στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της φόρμας το μείγμα με τα μπισκότα, πιέζοντας έτσι ώστε να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ίσια βάση. Αν θέλετε σηκώνετε λίγο και τα πλαϊνά σαν τάρτα.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι ή εναλλακτικά sour cream, το μαλακό βούτυρο
  • Με μια μαρίζ ανακατεύουμε τη sour cream και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνει λεία κρέμα χωρίς κόμπους. Αν τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύονται αμέσως.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και με το σύρμα τα ανακατεύουμε στην κρέμα τυριού. Κάθε φορά που προσθέτω ένα αυγό πρέπει να το πίνει το μείγμα πριν ρίξω το επόμενο . Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μην πάρει αέρα η κρέμα.
  • Μόλις ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου.
  • Κουνάμε απαλά να στρώσει η επιφάνεια της κρέμας.

Πως ψήνουμε το τσίζκεικ

  • Τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί που έχουμε βάλει βραστό νερό (μπεν μαρί). Το νερό πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση της φόρμας του γλυκού. Βάζουμε το ταψί με το τσίζκεικ στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20’
  • Χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45’ επιπλέον.
  • Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.
  • Το τσίζκεικ φούρνου, κανονικά δεν παίρνει πολύ χρώμα. Όμως φουσκώνει ελαφρά.
  • Όταν ψηθεί σταθεροποιείται η επιφάνεια του αλλά όταν κουνάς το ταψί, το τρέμει ελαφρά σαν ζελέ.
  • Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε μέσα το τσίζκεικ με μισάνοιχτη πόρτα για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Αφού κρυώσει πλήρως σκεπάζουμε με μεμβράνη τη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί το λιγότερο για 6 ώρες.

https://www.argiro.gr/recipe/cheesecake-new-york/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ