Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 30/09/2021
Vegan γλυκά pancakes | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 30/09/2021

ΥΛΙΚΑ
220 γρ. γάλα καρύδας

1 κ.σ. ξίδι λευκό

1 κ.γ. υγρή βανίλια

130 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 πρέζες αλάτι

15 γρ. ζάχαρη καρύδας

ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

Για το σερβίρισμα

σιρόπι σφενδάμου

κόκκινα φρούτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τα νηστίσιμα, vegan pancakes, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, το ξίδι, τη βανίλια. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα πανκέικς μας.

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο για περισσότερο άρωμα. 

Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε ¼ φλ. χυλό για κάθε pancake που θα φτιάξουμε. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να φουσκώσει.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τα vegan pancake και τα γαρνίρουμε αμέσως με σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) και φρούτα.

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-pancakes/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ