ΥΛΙΚΑ
220 γρ. γάλα καρύδας
1 κ.σ. ξίδι λευκό
1 κ.γ. υγρή βανίλια
130 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
σιρόπι σφενδάμου
κόκκινα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τα νηστίσιμα, vegan pancakes, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, το ξίδι, τη βανίλια. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα πανκέικς μας.