Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/10/2021
Αλμυρά soft cookies λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κουνουπίδι

200 γρ. μπρόκολο

2 πρέζες αποξηραμένο σκόρδο

160 γρ. Havarti ARLA

2 αυγά

2 κ.σ. γεματες ,σχοινόπρασο

1 κ.γ. παπρικα γλυκιά

2 κ.σ. κορν φλαουρ

ελάχιστο αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τα αλέθουμε λίγο στο μπλέντερ να γίνει σαν ρύζι.

Βάζουμε σε μπολ τα αλεσμένα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4’ στο δυνατό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε το μείγμα σε καθαρή πετσέτα και την στρίβουμε. Πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και το κορν φλάουρ.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν ζύμη που πλάθεται. Αν χρειάζεται λίγο έξτρα κορν φλαουρ πασπαλίζετε λίγο ώστε να ενωθεί σε ζύμη το μείγμα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Πλάθουμε 8 μεγάλα μπισκότα.

Τα ακουμπάμε στο ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους                    200 βαθμούς °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20’ να ροδίσουν οι άκρες τους.

Αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 10’.

Μετά τα σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, να παραμείνουν μαλακά και να μην ξεραθούν.

Τα ψημένα μπισκότα διατηρούνται στην κατάψυξη καλά σκεπασμένα για 3 μήνες.

https://www.argiro.gr/recipe/almyra-soft-cookies/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ