Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/10/2021
Μπακαλιάρος πανέ με πουρέ αρακά

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου PESCANOVA

250 γρ. κατεψυγμένο αρακά

4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγα φύλλα δυόσμου

λίγα φύλλα άνηθου

20 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε τα fish sticks σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, για 14-15’.

Για τον πουρέ αρακά

Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι που σκεπάζει με καπάκι. Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει το τηγάνι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2’ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τον αρακά να μαγειρευτεί για περίπου 2’.

Βάζουμε τον αρακά στο μπλέντερ και τον πολτοποιούμε.

Προσθέτουμετο ψιλοκομμένο δυόσμο και άνηθο καθώς και το βούτυρο σε κομμάτια.

Πολτοποιούμε τον πουρέ. Αν θέλετε πιο ρευστή υφή αρακά πουρέ μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό και να το φέρετε στην πυκνότητα που επιθυμείτε. Στάξτε λίγες σταγόνες λεμονιού. Σερβίρουμε τον πουρέ αρακά με τον μπακαλιάρο πανέ.

Αλλά και σκέτος είναι άκρως απολαυστικός.

https://www.argiro.gr/recipe/poures-araka/

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ