Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/10/2021
Vegan alfredo με φυτικά μπιφτέκια

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ταλιατέλες

5-6 φουντίτσες τρυφερό μπρόκολο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

2 φυτικά μπιφτέκια ESTI

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

100 γρ. ωμά κάσιους

200 -250 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό

1 κ.σ. γεμάτη διατροφική μαγιά

1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU

πιπέρι

1 πρεζα μοσχοκάρυδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βάζουμε τα ωμά φιστίκια κάσιους σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν για 1 ώρα. Μετά τα στραγγίζουμε και φτιάχνουμε τη vegan σάλτσα.

Αν το μπλέντερ σας είναι πολύ δυνατό μπορείτε να παραλείψετε την διαδικασία αυτή.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες .

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο.

  • Για τη vegan σάλτσα Alfredo

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.

Σοτάρουμε για 4-5’ ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι και να μαλακώσει. Βάζουμε στο μπλέντερ το σοταρισμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κάσιους τον ζωμό λαχανικών ή νερό, τη μουστάρδα, τη διατροφική μαγιά, αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στην αρχή κρατάμε λίγο ζωμό και τον προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να έχουμε την ρευστότητα που θέλουμε στη σάλτσα.

Τα πολτοποιούμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό η ζωμό για πιο ρευστή σάλτσα. Πολτοποιούμε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη.

  • Για τα μανιτάρια

Ζεσταίνουμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5’ να ψηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τ’αφήνουμε στην άκρη.

  • Για τα φυτικά μπιφτέκια

Τοποθετούμε τα φυτικά μπιφτέκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά στους 180 °C.

  • Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι.Βράζουμε τα ζυμαρικά 8’.

Στα τελευταία 2’ λεπτά του βρασμού προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τη vegan σάλτσα και τα μανιτάρια (κρατάμε λίγα μανιτάρια για το γαρνίρισμα).

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά να ντυθούν με την κρεμώδη veganσαλτσα.

Μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα τη μακαρονάδα.

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια σοτέ και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως με τα φυτικά μπιφτέκια.

Τα κάσιους για να αποδώσουν κρεμώδη υφή χρειάζονται

1)δυνατό μπλέντερ ή

2)μούλιασμα σε ζεστό νερό ή

3) ζεματίσματα για 10’ σε νερό που σιγοβράζει

Διαλέξτε ποιος τρόπος σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Ο πιο σωστός για καλύτερο και κρεμώδες αποτέλεσμα είναι να μουσκέψεις τα κάσιους για μερικές ώρες.

 https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-vegan-alfredo/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ