Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/10/2021
Σούπα Ράμεν

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

3 κ.σ. μιρίν

2 κ.σ. σόγια

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 σκ. σκόρδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

λίγο πιπέρι καγιέν

 

Για το γλάσο

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. σόγια

 

Για το ράμεν

3 φλ. ζωμό κότας

2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια

2 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 πιπεριές τσίλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. μιρίν

200 γρ. μανιτάρια σιτάκε (φρέσκα ή αποξηραμένα)

200 γρ. νουντλς

2 αυγά βραστά (6' βρασμένα)

φύτρες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 15΄.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόγια και αλείφουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ´επιπλέον. Αφήνουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.

Ετοιμάζουμε το ράμεν.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο και το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη σόγια και το μιρίν.

Βάζουμε να βράσει και βράζουμε για 20′.

Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, μουλιάζουμε τα noodles στο χρόνο που αναγράφεται. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε σε 2 μπολ.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Βράζουμε για 10΄.

Μοιράζουμε το ζωμό με τα μανιτάρια στα μπολ.

Γαρνίρουμε με τα αυγά το κοτόπουλο και τις φύτρες.

Σερβίρουμε το ramen καυτό αμέσως.

https://www.argiro.gr/recipe/ramen/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ