Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/10/2021
Εύκολη Κις Λορέν

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

300 γρ. γάλα

50 γρ. λιωμένο & κρύο βούτυρο

70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

160 γρ. Samsoe ARLA

4 άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς °C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και με το σύρμα τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, την κρέμα βαλσαμικού, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .

Αδειάζουμε την εύκολη κις λωρεν στο βουτυρωμένο σκεύος.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35’.

Η κις λωρεν είναι έτοιμη όταν σταθεροποιηθεί και ροδίσει στην επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί για 10´ στη φόρμα και μετά κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/kis-loren-efkoli/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ