Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/10/2021
Ρυζόγαλο σοκολάτας

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

¾ φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

1 πρέζα αλάτι

2 φλ. νερό

½ φλ. ζάχαρη

2 φλ. κρέμα γάλακτος light ARLA

3 φλ. φρέσκο γάλα

150 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ

κανέλα για το πασπάλισμα ή ξύσμα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.Βάζουμε  σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία αλατίζουμε.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όταν το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα ή ξύσμα σοκολάτας λίγο πριν το σερβίρουμε.

Το τρώμε πάντα κρύο.

https://www.argiro.gr/recipe/ruzogalo-tis-arguros/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ