Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 12/10/2021
Σουφλέ με ψωμί και κιμά | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 12/10/2021

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη συσκευασία ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

800 γρ. σάλτσα κιμά που μας περίσσεψε

10 φέτες Samsoe ARLA

2 ντομάτες (ώριμες, κομμένες σε φέτες)

2 καρότα ψιλοτριμμένα

4 μεγάλα αυγά

2 φλ. γεμάτα φρέσκο γάλα

200 γρ. γιαούρτι

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ, κάνουμε μια στρώση ψωμί του τοστ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο καρότο. Περιχύνουμε με την μισή σάλτσα κιμά, και πασπαλίζουμε με τυρί.

Καλύπτουμε πάλι με φέτες ψωμί του τοστ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο καρότο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά και πασπαλίζουμε μετύρι. Σκεπάζουμε τα υλικά με φέτες ψωμί του τοστ. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τυρί .

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα, με ένα σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Καλύπτουμε με βουτυρωμένο αντικολλητικό χάρτι το οποίο θέλουμε να ακουμπάει στην επιφάνεια των υλικών. Αφήνουμε το σουφλέ κιμά, να σταθεί για 30′ στον πάγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στην μεσαία σχάρα, στους 180°C για 35′ περίπου μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ κιμά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε το σουφλέ κιμά να σταθεί για λίγα λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

https://www.argiro.gr/recipe/soufle-kima-kai-psomi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ