Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/10/2021
Μπακαλιαράκια με πατάτες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μπακαλιαράκια PESCANOVA

6 πατάτες

χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)

½ φλ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε πρώτα καλά τα μπακαλιαράκια σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, τη πικάντικη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35′ να μαλακώσουν.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Ακουμπάμε τα μπακαλιαράκια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα.

Ψήνουμε για 15′ επιπλέον.

https://www.argiro.gr/recipe/perka-sto-fourno/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ