Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/10/2021
Νεράτες πίτες

250 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο

300 γρ. νερό

10 γρ. αλάτι

χυμό από μισό λεμόνι

30 γρ. ελαιόλαδο

 

ΓΕΜΙΣΗ

500 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

300 γρ. μέλι θυμαρίσιο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι. Θέλουμε μαλακό ζυμάρι, σχεδόν να μιλάει στο χέρι μας. Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε την ξινομυζήθρα και την ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει μικρά μπαλάκια μέσα. Στην συνέχεια την κάνουμε σε μπαλάκια και την έχουμε έτοιμη για τις μυζηθρόπιτες.

Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε μια μικρή μπάλα ζυμάρι και την ανοίγουμε στο χέρι μας, βάζουμε την ξινομυζήθρα και την κλείνουμε.

Σε τηγάνι που έχουμε λαδώσει. Το έχουμε ζεστάνει και βάζουμε εκεί την μπάλα. Αρχίζουμε να πατάμε με το χέρι μας από μέσα προς τα έξω βρέχοντας το συχνά μέχρι να γίνει μια λεπτή πίτα την ψήνουμε και από τις δύο μεριές. Την βάζουμε σε πιάτο. Σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι.

https://www.argiro.gr/recipe/nerates-myzithropites-lasithiou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ