Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/10/2021
Αλμυρά scones | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 14/10/2021

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

330 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

125 γρ. βούτυρο LURPAK (κρύο)

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 κοφτό κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 μεγάλα αυγά

80 γρ. γάλα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

λίγο πιπέρι

Για την γέμιση

1 λουκάνικο franka γαλοπούλας IFANTIS

100 γρ. σκληρό τυρί

2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κρατάμε 2 κ.σ. από το τριμμένο τυρί για το τελείωμα.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο γάλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5’ .Ωστόσο ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τη γέμιση.

 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν
  • Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
  • Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
  • Με δυο μαχαίρια κόβουμε τη ζύμη ώστε να μπει το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Στο τέλος το αλεύρι θα μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος
  • Χτυπάμε με το σύρμα τα δυο αυγά σε ένα μπολ ,να σπάσουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάκι ίσα που να βραχεί το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά - λουκάνικο, κρεμμύδι, σχοινόπρασο και το τυρί μέσα στην υγρή ζύμη.
  • Απαλά με το κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τα χέρια λαδωμένα ενώνουμε τη ζύμη.
  • Με τον πλάστη αλευρωμένο ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 ½ εκατ.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα scones
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ιδανικά παγώνουμε τα scones για 15’ στην κατάψυξη να παγώσει η ζύμη.
  • Αλείφουμε τα αλμυρά scones με λίγο γάλα με ένα πινέλο.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα στη μεσαία για περίπου 20 ´
  • Τα νόστιμα scones με τυρί είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν ελαφρά και ροδίσουν ολόγυρα.

 

Εναλλακτικά βάζουμε τα υλικά με την σειρά της εκτέλεσης στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες -μαχαίρια. Δουλεύουμε την ζύμη με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να βγουν αφράτα τα scones.

 

https://www.argiro.gr/recipe/almyra-scones/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ