Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/10/2021
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

24 κανελόνια
600 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
100 γρ. mozzarella ARLA
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο σπασμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ φλ. κονιάκ
400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Για την εύκολη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
2 κ.σ. βούτυρο LURPAK
100 γρ. mozzarella ARLA
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 αυγό (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τα αρωματικά από τον κιμά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.
Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.
Για την εύκολη μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Στήνουμε τα κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας στο ταψί. Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25. Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την έυκολη κρέμα μπεσαμέλ. Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε μοτσαρέλα Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά, με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

https://www.argiro.gr/recipe/kanelonia-me-kima-kai-mpesamel/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ