Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/10/2021
Καρυδάτα με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
4 ολόφρεσκα ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
¾ φλ. ξύσμα κουβερτούρας
μαρμελάδα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καρυδάτα με σοκολάτα, γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές (σε μεσαία ταχύτητα για 5΄).
Τότε προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη και σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα, την κρέμα βαλσαμικού και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά καλά.
Παίρνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνουμε στα στερεά υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Με κορνέ κόβουμε το μείγμα ή μ’ ένα κουτάλι βάζουμε αραιά κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Ψήνουμε τα καρυδάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 15΄-20΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δύο δύο βάζοντας μαρμελάδα πορτοκάλι στη μέση.
https://www.argiro.gr/recipe/karudata-gemista-me-marmelada/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ