Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/10/2021
Καπριτσιόζα με τραγανά ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ

Για τα τραγανά ψητά ρεβύθια

250 γρ. ρεβύθια βρασμένα / στραγγισμένα / στεγνωμένα

1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κάρυ σκόνη

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

2 πρεζες κύμινο

 

Για τη σαλάτα

1 σαλάτα καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

1 αγγούρι τρυφερό & λεπτό

1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτέςφέτες

2 ραπανάκια σε πολύ λεπτέςφέτες

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια KALAMATA PAPADIMITRIOU

φύλλα δυόσμου

φύλλα μαϊντανού

2 κ.σ. ταχίνι

χυμό από 1 λεμόνι

νερό όσο χρειαστεί

λίγο αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ρεβύθια με τραγανή υφή πρέπει τα ρεβύθια να είναι μουλιασμένα και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στραγγίσουμε πολύ καλά τα ρεβύθια σε σουρωτήρι να κρυώσουν.

Τα βάζουμε πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα. Τα σκουπίζουμε πολύ καλά.

Τα στεγνώνουμε τελείως τρίβοντας τα με την πετσέτα.

Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί.

Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι.Τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν ολόγυρα.

 

Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Στα μισά του ψησίματος κουνάμε 2-3 φορές το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ολόγυρα.

Μόλις ψηθούν ροδίσουν καλά και γίνουν τραγανά και όσο ακόμα είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

Τα ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με τα μπαχαρικά.

Μόλις κρυώσουν τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα ή κρατάμε λίγα και τα απολαμβάνουμε σαν τραγανό και υγιεινό σνακ. Εναλλακτικά γαρνίρετε τις σούπες σας με ψητά ρεβύθια.

 

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα ρεβύθια σε κονσέρβα πρέπει να τα ξεπλύνετε πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Μετά πρέπει να στεγνώσετε πολύ καλά.

 

Για την σαλάτα

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το αγγούρι με την φλούδα ,το καρότο και τα ραπανάκια

Βάζουμε τα φύλλα σαλάτας σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο και τα ραπανάκια. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να γίνει ρευστό και αραιό. Προσθέτουμε αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια, την κρέμα βαλσαμικού και σερβίρουμε αμέσως.

Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα βάλτε τα υλικά ταχίνι, λεμόνι και νερό στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να έχει ρευστή υφή.

https://www.argiro.gr/recipe/revythia-psita-me-salata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ