Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/10/2021
Κριθαράκι λαχανικών με ταχίνι

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. κριθαράκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ

2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε καρέ

250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ

2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ

¼ φλ. ελαιόλαδο

5 φλ. ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης

λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′-3′, ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για το κριθαράκι με λαχανικά και ταχίνι.

Ανακατεύουμε για 2′-3′ να μαραθούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′, ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό.

Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.

https://www.argiro.gr/recipe/manestra-me-laxanika-kai-taxini/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ