Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/10/2021
Μηλόπιτα κέικ

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

170 γρ. βούτυρο μαλακό LURPAK

140 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά μεγάλα

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι

125 γρ.  γάλα πλήρες

2 μεγάλα σφιχτά μήλα (περ. 200 γρ. το καθένα

Για το τελείωμα
30 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. φιλέ αμυγδάλου 
Για το σερβίρισμα
άχνη & κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς °C στις αντιστάσεις (ή στους 160 °C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 18 ή 20 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί). Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να κρεμώσει το μείγμα. Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά. Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη για το εύκολο κέικ μήλου. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 55′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση.

https://www.argiro.gr/recipe/milopita-keik-se-5/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ