Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/10/2021
Μπισκοτάκια λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

170 γρ. βούτυρο LURPAK (σε θερμοκρασία δωματίου)

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

150 γρ. ζάχαρη

80 γρ. ζάχαρη άχνη

½κ.γ. βανίλια(εκχύλισμα) ή 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς °C στον αέρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κ.γ. ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με μίξερ χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (2 κ.σ.). Ψήνουμε τα μπισκότα λεμονιού για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/mpiskotakia-lemoniou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ