Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/10/2021
Τάρτα με καραμελωμένα ντοματίνια και βότανα

ΥΛΙΚΑ

 

1 φύλλο ζύμης κουρού KANAKI

 

Για τη γέµιση

250 γρ. ντοματίνια βελανίδια

150 ml κρέμα γάλακτος light ARLA

2 κ.σ. ελαιόλαδο

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο θυμάρι

1 σκ. σκόρδο

200 γρ. μανούρι

2 αυγά

100 γρ. τρίμματα φέτας

5 ελιές χωρίς κουκούτσι

2 πρέζες ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε την ζύμη κουρού στην ταρτιέρα. Την καθίζουμε σωστά στις γωνίες και φροντίζουμε να έχει αρκετή ζύμη στα τοιχώματα.Με την ανάποδη του μαχαιριού αφαιρούμε τα περισσεύματα. Τρυπάμε καλά το φύλλο της τάρτας και την αφήνουµε στο ψυγείο για 20΄. Όσο πιο παγωμένη είναι η ζύμη όταν µπει στο φούρνο τόσο πιο τραγανό και αφράτο θα γίνει το φύλλο όταν ψηθεί. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το τσαλακώνουμε σε µπάλα. Το ανοίγουμε και το καθίζουμε πάνω στην τάρτα.Γεμίζουμε μέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα µε τα βαρίδια. Ψήνουμε ξανά την τάρτα για 10΄-15΄, να ροδίσει καλά. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνουµε καλά και τα πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά. Τα ψήνουµε να καραµελώσουν, στους 150 βαθμούς °C για 35′. Τα βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κόβουµε σε φέτες το µανούρι και τα στρώνουµε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ντοματίνια στην ψηµένη τάρτα. Σκορπίζουµε επάνω τις ελιές, φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Χτυπάµε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 βαθμούς °C για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα.

https://www.argiro.gr/recipe/teleia-tarta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ