ΒΑΝΑΝΑ SPLIT ME ΘΕΪΚΟ BROWNIE
ΥΛΙΚΑ
Για το μπράουνις
250 γρ. βούτυρο LURPAK
440 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
70 γρ. κακάο
2 βανίλιες
50 γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80 γρ. μαύρη/bitter σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια
παγωτό σοκολάτα μπανάνα
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
3 κ.σ. βούτυρο LURPAK
4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 36 % ARLA
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. καστανή ή μαύρη μαλακή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το brownie
Απλώνουμε βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει πολύ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες του banana split
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.
Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
Κόβουμε κομμάτια brownie σε μέγεθος μπουκιάς.
Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα, παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας.