Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/10/2021
Πατατόπιτα με πράσο

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

 

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες πατάτες

4 μεγάλα πράσα

4 κ.σ. αλεύρι

2 πρέζα μοσχοκάρυδο

4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 λίτρο φρέσκο γάλα καυτό

200 γρ. Samsoe ARLA

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄.

Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.

Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες.

Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.

Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς °C για 45΄.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, βάζουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.

https://www.argiro.gr/recipe/patatopita-%C2%B5e-praso/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ