Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 25/10/2021
Σαλάτα με πορτοκάλια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 25/10/2021

ΥΛΙΚΑ

3 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια

1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι

100 γρ. γαλοπούλα ψητή fouantre IFANTIS

½ φλ. ελιές

1 αβοκάντο ώριμα

½ ρόδι καθαρισμένο

 

Για τη σος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα πορτοκάλια σαλάτα,πρώτα αφαιρούμε γύρω τη φλούδα του πορτοκαλιού παίρνοντας με το μαχαίρι όλο το λευκό.

  • Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού).
  • Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα με πορτοκάλι Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε καρέ. Το προσθέτουμε.
  • Καθαρίζουμε του σπόρους από μισό ρόδι και τους προσθέτουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε τις ελιές και την γαλοπούλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος. Τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/portokalia-salata-me-manouri/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ