ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
100 γρ. γαλοπούλα ψητή fouantre IFANTIS
½ φλ. ελιές
1 αβοκάντο ώριμα
½ ρόδι καθαρισμένο
Για τη σος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα πορτοκάλια σαλάτα,πρώτα αφαιρούμε γύρω τη φλούδα του πορτοκαλιού παίρνοντας με το μαχαίρι όλο το λευκό.
- Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού).
- Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα με πορτοκάλι Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε καρέ. Το προσθέτουμε.
- Καθαρίζουμε του σπόρους από μισό ρόδι και τους προσθέτουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε τις ελιές και την γαλοπούλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος. Τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.