Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/10/2021
Αιγυπτιακή μπασμπούσα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 28/10/2021

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

250 γρ. βούτυρο LURPAK

400 γρ. γιαούρτι αγελάδος (όχι στραγγιστό)

100 γρ. γάλα

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. καρύδα τριμμένη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

λίγα αμύγδαλα για την επιφάνεια

 

Για το σιρόπι

3 φλ. ζάχαρη

3½ φλ. νερό

λίγο χυμό λεμονιού

1 κομμάτι φλούδας λεμονιού

λίγο ανθόνερο (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα το μαλακό βούτυρο για 5΄, με μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 2 γιαούρτια και το μισό κεσεδάκι γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε την καρύδα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα

Βάζουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 38 εκ.και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30΄. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 160 °C για 30΄. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.

Για το σιρόπι

Σε μία  κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με μία φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το σιρόπι, για 5΄από την ώρα που παίρνει βράση. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε  το σιρόπι να κρυώσει. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.

https://www.argiro.gr/recipe/mpasmpousa/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ