Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/10/2021
Crostini με μανιτάρια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 29/10/2021

ΥΛΙΚΑ

4 λεπτές φέτες χωριάτικο ψωμί

100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

1 καυτερή πιπερίτσα

200 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο

1 κ.σ. βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

φύτρες για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κροστίνι

Κόβουμε λεπτές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί με προζύμι. Φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε πάνω στο ψωμί.Αλείφουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τα μανιτάρια στα crostini. Τέλος γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε τα κροστίνι ζεστά και τραγανά αμέσως.

 

Για τη γέμιση με μανιτάρια

-Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και την σπασμένη σκελίδα σκόρδου. Σοτάρουμε σκόρδο και πιπεριά για 1´.

-Αφαιρούμε το σκόρδο

-Προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3’ σε δυνατή φωτιά.

-Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

-Τέλος σβήνουμε τα μανιτάρια με το βαλσαμικό ξίδι.

-Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

-Ανακατεύουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εναλλακτικά ψήστε το ψωμί στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να γίνει τραγανό.

https://www.argiro.gr/recipe/crostini-me-manitaria/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ