Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/11/2021
Πρασοσελινόριζα με κρούστα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 01/11/2021

ΥΛΙΚΑ

½ φλ. ελαιόλαδο

1 μεγάλη σελινόριζα γύρω στο 1 κιλό

3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα

5 μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος) χοντροκομμένα

3 καρότα χοντροκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)

2 κ.σ. αλεύρι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια. Ζεματάμε τα πράσα για 2-3΄ σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτουμε την σελινόριζα και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄, να μοσχομυρίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ζεματισμένα πράσα και το σέλερι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι (βάλτε αρκετό να κοκκινίσει σχεδόν το φαγητό) και αλατίζουμε.

Μισοσκεπάζουμε το φαγητό με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30΄ μέχρι να πιει τα υγρά του. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αλεύρι την επιφάνειά του και με το σκληρό τυρί Δανίας.

Το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει το αλεύρι για 10-15΄.

 https://www.argiro.gr/recipe/prasoselinoriza-sto-fourno-me-krousta/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ