Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/11/2021
Μπουγάτσα με σοκολάτα | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 02/11/2021

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. φύλλο κρούστας KANAKI

λιωμένο βούτυρο

 

Για την κρέμα σοκολάτας

750 γρ. γάλα (φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου)

1 μπαστουνάκι βανίλια (σχισμένο κατά μήκος)

40 γρ. κακάο άγλυκο

50 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

150 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή πραλίνα σε κομματάκια

1 πρέζα αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

λιωμένη σοκολάτα

ζάχαρη άχνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη σχισμένη βανίλια και το αλάτι, να ζεσταθούν, σε μέτρια φωτιά. Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η κρέμα χλιαρή. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας με σύρμα την κρέμα. Τη βάζουμε σε μπολ. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Για το στήσιμο της μπουγάτσας

Στρώνουμε 4 φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Απλώνουμε την κρύα πλέον κρέμα σοκολάτας στα φύλλα, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό 2 εκατοστών. Μπήγουμε κομμάτια σοκολάτας γάλακτος μέσα στην κρέμα. Τυλίγουμε σε ρολό. Όμοια συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς °C και για περίπου 30 λεπτά.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τη μπουγάτσα σοκολάτας, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

https://www.argiro.gr/recipe/mpougatsa-sokolatas/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ