Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/11/2021
Πρασοκεφτέδες | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 02/11/2021

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα πράσα

3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους

3 αυγά

100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους πρασοκεφτέδες, καθαρίζουμετα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα. Τα αχνίζουμε ώσπου να πιούν τα υγρά τους. Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ώσπου να μοσχομυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για τους πρασοκεφτέδες στο ψυγείο να κρυώσει. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

https://www.argiro.gr/recipe/prasokeftedes/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ