Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/11/2021
Αραβικές πίτες φούρνου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 04/11/2021

ΥΛΙΚΑ

6 αραβικές πίτες μεσαίες

10 φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψητό IFANTIS

300 γρ. mozzarella ARLA

1 γιαούρτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

1 ματσάκι μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια

1 φλ. καλαμπόκι

2 φλ. σάλτσα ντομάτας

1 φλ. ζωμό κότας

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε με το μαχαίρι σε φέτες τα λαχανικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5′. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι.

Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Προσθέτουμε τα μισά τυριά. Ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και διαλύουμε το γιαούρτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Γεμίζουμε την αραβική πίτα με κρύα γέμιση. Προσθέτουμε και το ψητό κοτόπουλο. Τυλίγουμε σε ρόλο. Ακουμπάμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με την ένωση προς τα κάτω. Γεμίζουμε έτσι και τις υπόλοιπες πίτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10′ να ψηθεί ελαφρά το φύλλο και να γίνει σαν κανονική κρέπα. Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γιαούρτι – ζωμό κότας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμύδια.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20′ επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι σάλτσες.

https://www.argiro.gr/recipe/enallaktikes-krepes-xoris-auga-sto-fourno/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ