Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/11/2021
Εύκολο κέικ καρότου | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 04/11/2021

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ψιλοτριμμένο καρότο

½ φλ. κακάο

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

150 γρ. βούτυρο LURPAK

1½ φλ. ζάχαρη καστανή

3 μεγάλα αυγά

1 φλ. γάλα

1 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 βανίλιες

2 πρέζες αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας

120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

60 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

1 κ.γ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς °C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.

Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι για το κέικ.

Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να κρεμώσουν. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού. Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα για το κέικ καρότου.

Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο σοκολάτας 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι.

Αποσύρουμε μόλις λιώσει.

Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι περιχύνουμε το κέικ καρότου με το γλάσο σοκολάτας.

https://www.argiro.gr/recipe/egleziko-karoto-keik/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ