Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/11/2021
Κιουνεφέ | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 05/11/2021

ΥΛΙΚΑ

150 γρ.βούτυρο γάλακτος λιωμένο

400 γρ. φύλλο κανταΐφι

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

λίγα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

βύσσινο γλυκό για το σερβίρισμα

παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

350 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

1 ξύλο κανέλα

φλούδα λεμονιού

½ μικρό λεμόνι (χυμός)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πολίτικο κιουνεφέ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι γύρω στα 28 εκατ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε στρώση, στο ταψί. Πατάμε ελαφρά ώστε να γίνει επίπεδη η στρώση κανταΐφι. Περιχύνουμε με λίγο από το βούτυρο. Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε μια στρώση πάνω στο κανταΐφι. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο αφράτο κανταΐφι και πιέζουμε να γίνει συμπαγές και με επίπεδη επιφάνεια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Για το σιρόπι

Στο μεταξύ, βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Όπως βγάζουμε καυτό το κανταΐφι κιουνεφέ από το φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, σιγά σιγά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, το κόβουμε σε κομμάτια, το περιχύνουμε με γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε με παγωτό.

https://www.argiro.gr/recipe/kantaifi-kiounefe/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ