Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/11/2021
Γεμιστά μανιτάρια

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο

Για τη γέμιση

250 γρ. μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα

150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

8 φέτες Havarti light ARLA

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. σκόρδο σπασμένη

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. πλιγούρι

50 γρ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο νερό

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

σαλάτα εποχής

σπόρους ροδιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια ,αφαιρούμε την φλούδα και το πόδι. Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα βάζουμε στη γέμισητων μανιταριών.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμετα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε δυνατήφωτιά για 2’. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 2-3’ και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε

να λαδωθεί και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ελάχιστο

νερό ζεστό κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά και να μαλακώσει το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια τον, μαϊντανό. Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψίκαι τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι.

Τα ψήνουμε στους 170 °C για 20’. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματοςβάζουμε μια διπλωμένη φέτα τυρί πάνω σε κάθε μανιτάρι. Αφήνουμε για 3-4’ να λιώσει το τυρί και

να αγκαλιάσει τα υλικά.Τα σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα εποχής.

https://www.argiro.gr/recipe/manitaria-portobelo-gemista/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ