Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/11/2021
Κοτόπουλο Tikka Masala

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TIKKA MASALA

ΥΛΙΚΑ

Για την μαρινάδα

3 μπούτια ολόκληρα MIMIKOS

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

½ λεμόνι χυμός

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κύμινο σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 ½ κ.γ. garam masala

Για την σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

150 γρ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

λίγο νερό ζεστό

Μείγμα μπαχαρικών Tikka Masala

1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.γ. garam masala σκόνη

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

λάιμ

κόλιανδρο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30’ με τι 4 ώρες.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30’ να ροδίσουν.

Για την σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3’ ανακατεύοντας να μην πάρουν καθόλου χρώμα

Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1’

ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και περίπου 1 φλ. νερό ζεστό.

Σιγοβράζουμε για 8-10’ να μελώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ψημένο κοτόπουλο. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.  Σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε 5 λεπτά το κοτόπουλο tikka masala να σταθεί στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και τέταρτα λάιμ.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-tikka-masala/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ